Jdi na obsah Jdi na menu

12.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


Ráno se Nicolas vzbudil překvapivě brzy. Hned si vzpomněl na to, že se dnes má setkat se svou rodinou. Na tváři se mu objevil úsměv. Zjistil, že Ron a ostatní jeho spolubydlící ještě spí a tak se vydal na snídani sám. Věděl, že bude muset kamarádům nějak šetrně oznámit svůj nečekaný odjezd. Po chvilce do síně přišla i Hermiona s už vzbuzeným Ronem a sedli si k němu.

,, dobré ráno." pozdravil je .

,, Dobré ráno Harry." opětovala mu pozdrav Hermiona. Ron jen kývl na pozdrav.

,, Chtěl jsem vám jenom říct, že dneska po snídani jedu pryč."vybalil na ně Nicolas.

,, COŽE?!" ozvalo se od obou jeho kamarádů.

,, Jak jste slyšeli. Chtěl jsem se rozloučit, uvidíme se až po prázdninách." kývl Nicolas hlavou.

,, Děláš si srandu? Ví o tom Brumbál? Kam vůbec chceš jít?!" rozzlobila se Hermiona do nepříčetnosti.

,, Ne, Brumbál o tom neví." řekl s klidem Nicolas. Hermiona vyvalila oči a už chtěla něco říct, když jí Nicolas zadržel.

,, A ani to nemusí vědět. Nejsem žádné malé dítě, které musí na každém kroku někdo hlídat." odsekl podrážděně.

,, Harry, ale moc dobře víš, že jsi v nebezpečí. Měl by jsi o tom říct Brumbálovi a popřípadě řádu. Navíc, pořád jsi mi neřekl, kam máš namířeno?" řekla Hermiona naštvaně.

,, Jedu s jedním mým známým k němu domů." Nemusí přece vědět každou maličkost... i když donedávna toho věděli víc než já. Mnohem víc.

,, Aha, a jak se jmenuje?" vyzvídala dál s úšklebkem. Nicolas měl sto chutí říct jí: ,, To bys ráda věděla, co?" ale udržel se.

,, To si snad můžu nechat pro sebe ne?"

,, Ale Harry, jsme přece tvoji přátelé. Nám můžeš věřit." připojil se do debaty Ron.

,, Přesně tak. My ti taky všechno říkáme!" souhlasila s ním Hermiona. Tak vy mi všechno říkáte, jo? A co ta nepodstatná maličkost ohledně Siriuse? To ani nestojí za řeč, co? Mám Vám věřit? Super!!! Myslel jsem, že když se řekne přátelé, kteří si říkají všechno, znamená, že si říkají všechno! Ha! Já vám řeknu každé svoje tajemství a vy to poběžíte vyslepičit vševědoucímu Brumbálovi..Díky nemám zájem...

Nicolas totiž nedávno zjistil, že Hermiona  s Ronem ( a taky celý řád ) o Siriusovi ví. Ale co ho opravdu dopálilo, bylo to, že jim Brumbál zadal úkol, aby od něho zjistili nějaké věci. Oni mu prostě donášeli! Ten den se s nikým nebavil.

,, Mám právo, nechat si to pro sebe, ne? Nemusíš se strachovat, prostě jsem se chtěl rozloučit, ne se hádat." přinutil se ke klidu.

,, Jak chceš! Ale až budeš u smrtijedů, tak to nebude můj problém!" zavrčela Hermiona, která vypadala, že každou chvíli vybuchne vzteky.

,, Tak se měj... " rozloučil se s ním alespoň Ron, sice neochotně, ale rozloučil.

,, Jasně že budu."



Po snídani se se Samuelem setkali na hranici pozemků. Sam se na něj usmál a Nicolas mu to oplatil. Vzal na sebe svojí pravou podobu a vypověděl mu dnešní menší hádku s Ronem a Hermionou. Samuel se ho snažil povzbudit, že se to spraví, což ho alespoň trochu uklidnilo. Potom Samuel vyčaroval přenášedlo a oba se ho chytli.

Tři... dva... jedna... a Nicolas se konečně vypravil za svou rodinou...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář