Jdi na obsah Jdi na menu

16.kapitola 2.část - MT

25. 4. 2011

 


Jelikož byl štědrý den a všichni měli nakoupené dárky pro ostatní, ( i Nick, kupoval je už dřív ) nebylo co dělat. Ale to by to nebyli de Ailenovi, kdyby něco nevymysleli, že... Dohodli se, že si zahrají nějaké hry. První byly kouzelnické scrabble, potom následovaly šachy a řachavý petr.

,, Hele koukejte! Venku sněží!" zakřičela najednou Rika.

,, To je bezva, můžem jít ven!" překřikovali se.

,, Můžeme postavit sněhuláka..." navrhl Sam. Nick jen překroutil očima.

,, To je celkem nuda, spíš koulovačku." dal jim zase na oplátku svůj návrh.

,, To je super nápad!" přitakal okamžitě Alex a rozzářil se jako sluníčko.

,, Vždyť budeme úplně mokří," namítla Eby.

,, Nejsme přece z cukru..."

A tak se tedy se smíchem vydali přivítat tu sněhovou nadílku. Rozdělili si družstva tak, že byl Nick s Eby a Alexem,( což se sice nelíbilo ostatním, ale nemohli s tím nic dělat... ) a Sam s Rikou. Byla to sice jasná převaha, ale domluvili se, že se později vystřídají. Dost si to užili a ostatní pak museli dát Ebony za pravdu, protože byli opravdu hodně mokří, kdo by taky divil, když se celou dobu váleli ve sněhu a blátě. Když  to uviděla Lady Ann vyhnala je do pokojů, že se mají hned teple obléct. Ani jim nepřišlo, že venku byli tak dlouho, ale pravdou bylo, že tam strávili několik hodin. Zbytek dne se všemožně snažili nějak zabít čas.

,, Už je pět! Myslím...že se půjdu umýt." navrhla Rika.

,, Jasně jdu taky!" přidala se k ní hned Eby a kluci jen utrousili něco jako ,, holky..." nebo ,, co jiného by se dalo čekat."

Ale když už bylo půl šesté sami se zvedli a šli se připravit na rodinnou večeři a společný večer. Večeře měla začít v šest hodin a nebylo by slušné přijít tam pozdě ještě ke všemu dnes. Nick si na sebe dal černý společenský hábit, stejně jako Alex se Samem. Holky si s tím daly trochu větší práci. Rika měla světle modré šaty, hezky si upravila vlasy, a trochu se namalovala. Ebony měla zase šaty do růžova, které jí nesmírně slušely. Společně se vydali do jídelny. Tam už byli jejich rodiče. Slušelo jim to spolu, to si mysleli všichni. Však to taky byla pravda. Lady Ann na sobě měla bílé dlouhé šaty protkávané stříbrnými nitkami a Michael měl podobný hábit jako kluci.

Když bylo šest hodin, na stole se objevilo jídlo. Nick tipoval, že to asi budou skřítci. Jídlo bylo vynikající, a když dojedla i Rika, která si s tím dávala na čas talíře zmizely a oni se vydali k vánočnímu stromečku. Byl vážně hezký, nebyl přeplácaný zbytečnými věcmi a sladěný do barev zmijozelu a nebelvíru.

Nick dostal od ostatních knížky, oblečení ( které nejspíš koupila jeho máma ), fotoalbum, a spoustu ostatních věcí, jako třeba detektor černé magie. Ostatní byli taky nadšeni dárky od Nicka, ale samozřejmě i ostatních. Nick věděl, že na tento večer nikdy nezapomene.


Prázdniny uběhly jako voda, a ani si neuvědomovali, že už je poslední den. Zítra měli všichni odjet do Bradavic, ale domluvili se, že nepojedou vlakem. Jejich táta navrhl,že použijí přenášedlo, a s tím souhlasili. Nick ostatním taky připomněl, že by měli napsat dopisy. Teď už jen čekali na odpověď. Všichni byli docela zvědaví jak bude Brumbál a možná i ostatní reagovat na to, že k nim jedou všechny děti de Ailenů a Harry Potter už není Harry Potter...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář