Jdi na obsah Jdi na menu

18.kapitola - MT

25. 4. 2011

 

,, To bych vám radil, mě už ty vaše tajnosti začínají lízt na mozek!" přikývl na souhlas Sirius. Brumbál si povzdychl. Tohle bude těžké vysvětlit...

,, Takže...jak bych začal... "

,, Jděte rovnou k věci! Kde je Harry?!" přerušila ho naštvaně Hermiona.

,, Slečno Grangerová, nepřerušujte mě prosím. Vím, že mi asi nebudete věřit, ale Harry Potter není Harry Potter."

Po tomto prohlášení nastalo ticho. Pár členů se po chvilce rozesmálo. Někdo zamumlal něco ve smyslu: ,, Nic lepšího jste si vymyslet nemohl?"  a ostatní nevěřícně zírali na Brumbála, který mlčel.

,, To není možné... Víte vůbec co jste to řekl?" podíval se na něj Remus.

,, Samozřejmě, že to vím. Řekl jsem že harry potter kterého vy znáte, nikdy nebyl pravý Harry Potter." přikývl Brumbál.

,, Tak tohle nám asi budete vysvětlit trochu víc, protože já tomu neuvěřím, jestli nějaké rozumné vysvětlení neuslyším."

,, Přesně tak! Nejdřív harry někam jede, pak nikdo netuší kde je , najednou přiletí sova od nějakých de Ailenů, prohlásíte že víte kde je Harry a nakonec tvrdíte že harry není Harry. Myslím, že se to trochu zamotalo." přidal se k Siriovi Ron a Hermiona taky prohlásila že s ním souhlasí.

,, Dobrá. řeknu vám celou pravdu. Pravdu, kterou teď ví jen Harry, tedy teď už bývalý Harry a já. Vím, že to on nás bylo dost špatné, ale bylo to nutné. Věštba samozřejmě neexistuje. ale my jsme potřebovali někoho, z koho bude mít Voldemort takový strach, že se věštba nakonec vyplní. Potom stačilo nechat to osudu. Ale byl tady problém. Vymyslet si věštbu nebylo nic těžkého, ale chyběl někdo, kdo by Voldemorta porazil. Nakonec se naskytla dobrá příležitost. Pár z vás jenom muselo přepadnout jednu rodinu a vzít jim jejich právě narozené dítě,ale jelikož oni v tu dobu nebydleli přímo v Anglii a my potřebovali, aby tu byli, byla tu další věc. Lily a james Potterovi měli chlapce, které bohužel zemřel hned po porodu. Upravil jsem jim a doktorům myšlenky a dali jsme jim toho druhého chlapce. Celou dobu si mysleli, že je to jejich dítě a byli šťastní. Vám - těm, kteří dítě unesli od jeho pravé rodiny jsem upravil paměť. Měli jsme velké šance, jelikož unesené dítě, byl nejmladší chlapec de Ailenů. A teď, náš starý Harry musel poznat svou rodinu a jet k nim. Nepochybuji o tom, že je šťastný. A jak jste viděli, všechny děti de Ailenů budou v Bradavicích." zakončil svou řeč Brumbál, a zřejmě si oddychnul, že to má za sebou.

Všichni pozorně poslouchali a nikdo ne zatím neopovážil promluvit. Nakonec se toho ujala Hermiona.

,, J-jak jste t-to mohl udělat?! Bylo t-to strašné, vůči t-té r-rodině, vůči Potterovým a všem-mu! Ta-takhle se přece do-dobrá strana nechová!" vykoktala mezi vzlyky. nemohla to pochopit. Jak tohle může někdo udělat? jak tohle může udělat brumbál? Ten Brumbál, který vždy lidi ochraňoval...Jak se asi potom mohla cítit ta rodina?... tyto myšlenky se jí pořád dokola honily hlavou.

,, Slečno Grangerová, byli jsme v situaci...."

,, Jak jste to mohl všechno hodit na to nebohé dítě? jak se asi mohli cítit de Ailenovi?!" zakřičel Sirius. Remus se taky nenechal zahanbit. ,, Přesně tak, vždyť s tím neměli nic společného!"

,, Ale ano, něco s tím společného zajisté měli... váže se k nim věštba, ale nikdo neví jaká. Hodilo se to, protože tak jsme mohli..." začal znovu Brumbál, ale členové teď vykřikovali otázky a výčitky jeden za druhým.

,, Ticho!!!" zakřičel a všichni naráz ztuhli. Brumbál. Ten klidný a vždy milý Brumbál zakřičel!

,, Každopádně přece nebudeme ztrácet čas takovými...zbytečnými řečmi. Teď hlavně musíme vymyslet co uděláme, až Voldemort napadne Bradavice. Je jich zajisté silná převaha a de Ailenovi teď půjdou bokem. Musíme vyřešit věc s Voldemortem! Neuvědomujete si, že ho nemá kdo porazit?"

Členové na něj s neuvěřením zírali.

,, To si vyřešte sám, Brumbále! Tohle už není můj problém!" řekl nazlobeně Ron a odešel zpět do pokoje. Za ním hned odešla i Hermiona s Ginny a dvojčata.

,, Musí se to nějak zvládnout. Jestliže žádný vyvolený neexistuje, tak ho prostě porazíte vy!" zakřičel nějaký člen. Brumbál se jen trpce zasmál.

,, Ano, máte pravdu v tom že pravděpodobně žádný vyvolený neexistuje." K druhé poznámce radši nic neříkal. ano, je téměř jasné že to bude muset udělat on.

,, Konec porady!"

Všichni se hned sebrali a odešli. Ať už odletaxovali, nebo se přemístili před domem, nikdo kromě těch, co tady zůstávali tady už nebyl ani chvilku. Tenhle štědrý den rozhodně nebyl tak povedený jako u de Ailenů...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář