Jdi na obsah Jdi na menu

19.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


Nastal den návratu do školy. Mezi členy Fénixova řádu bylo napětí, že by se dalo krájet a mezi de Aileny byla menší nervozita.


,, Určitě to všechno dopadne dobře..." ujistila všechny Lady Ann a Michael souhlasně přikývl. Pomalu se blížil čas odjezdu. Michael vytvořil přenášedlo a ostatní se ho chytili.

,, Tři...dva...jedna... Teď!" A všichni zmizeli...

,, Nesnáším přenášedla!" ozval se naštvaný hlas Samuela, který se právě zvedal ze země, potom co ze sebe shodil smějící se Riku.

,, Není to zas až tak špatné, když umíš přistávat," protočila oči Eby.

,, Hele, myslím, že bychom měli jít na hostinu, určitě za chvilku začne, každopádně alespoň ty Same, by sis měl pospíšit pokud to chceš stihnout." připomenul NIck.

,, No jo, no jo..."

rozloučili se s rodiči a Alex s Nickem zůstali za dveřmi do velké síně. Sam se zatím nenápadně vytratil a sprintoval k učitelskému stolu ( samozřejmě zadním vchodem ) kde už byli všichni. Eby s Rikou šly klidněji, neboť je měl Brumbál představovat až na konec.


Velká síň:


Studenti už dávno seděli na svých místech a bavili se mezi sebou. Jen pár z nich si všimlo jejich profesora, který tak tak stihl začátek hostiny, neboť si právě Brumbál sjednal klid.

,, Rád vás tu opět vidím, a doufám, že jste si užili prázdnin. Ještě radši bych zde přivítal dva nové studenty." řekl a dveře se otevřely. Nick s alexem trochu nervózně vykročili směrem k moudrému klobouku, který byl na přichystané stoličce. Všechny pohledy se automaticky stočily k nim.

Brumbál pokračoval: ,, Nyní je necháme zařadit do kolejí a já doufám, že se jim bude u nás líbit."

Ředitelka nebelvírské koleje přešla ke stoličce a svolala první jméno.

,, Alex de Ailen, který jde do sedmého ročníku!" Starší chlapec si sedl na stoličku a vyčkával. Po chvilce klobouk zvolal:

,, Nebelvír!" Nebelvírský stůl začal jako na povel hlasitě tleskat. To už profesorka volala druhé jméno:

,, Nicolas de Ailen, který jde do šestého ročníku!" Při tomto se většina studentů začala vzrušeně bavit, protože zmizení nejmladšího syna de Ailenů nebyla zas až tak utajená informace.

Nick šlehl pohledem k Samovi, ten ho obdaroval povzbudivým pohledem a nakonec se podíval i na Brumbála, který se tvářil pořád stejně neurčitě. Dšel ke stoličce a klobouk si dal na jlavu.

,, Takže jsi tu zase? Hm...myslím, že tentokrát je to téměř jasné.. i když v sobě máš část Zmijozela, ale teď ho Nebelvír převažuje. Ano taky vím, že se k tobě velice hodí všechny koleje. Přesto to bude... Nebelvír!" poslední slovo vykřikl nahlas a nebelvírský stůl začal opět hlasitě vítat nového studenta.

Brumbál opět vstal a studenti zase ztichli.

,, nakonec ještě pár věcí. Pravdou je, že Harry Potter nikdy neexistoval a jeho pravé jméno je Nicolas de Ailen a ten zde bude i nadále studovat. . Dále pak jako pomocnice ošetřovatelky nás zde nastoupí slečna Ebony de Ailenová a jako pomocnice při hodině péče o kouzelné tvory slečna Rika de Ailenová. To je vše a teď už se můžete pustit do jídla." vyzval je do jídla, ale nikdo se k tomu neměl. Po prohlášení, že Harry Potter se jmenuje Nicolas de Ailen se pohledy od Brumbála stočily na Nicka. Alex se jen uchechtl a prohlásil, že s takovou bude mít ( Nick ) více pozornosti než Harry Potter... Po chvilce zírání studentům začalo docházet, že se od Nicka, Brumbála ani nikoho jiného už nic nedozví a pustili se do výborné večeře.

Nick se taky dal do jídla ale najednou se ozvala Hermiona, která si k naproti němu přisedla společně s Ronem a Ginny.

,, Víš... no já totiž jsem ...ctěla jsem se ti omluvit." vyhrkla Mia a Nick se jen pobaveně díval jak hledá slova.

,, Je mi vážně líto jak jsem se chovala, už mi došlo, že to nebylo správné. Ronovi to došlo mnohem dříve, neměli jsme tě sledovat a donášet Brumbálovi. " řekla už klidněji. Alex se jen šklebil a Nick ji jen ujistil, že je všechno v pořádku a je jim odpuštěno.

,, Mimochodem, kdy jste mi chtěli říct, že je Sirius naživu?" optal se z ničeho nic Nick.

,, COŽE?! T-ty t-to víš?" vytřeštil oči Ron a Hermiona se taky dožadovala odpovědi.

,, Už vážně hodně dlouho. Musím říct, že mě nejprve strašně naštvalo, že jste mi lhali a tak, ale potom jsem se už uklidnil. Teď už snad můžeme být zase přátele.. Jo a chtěl jsem vám představit mého bráchu Alexe." ukázal na svého bratra.

,, Těší mě! Jsem Alex!" přivítal se s nimi bouřlivě a s úsměvem od ucha k uchu.

,, Jo nás taky, jsem Ron a tohle je Hermiona s Ginny." představil je zase na oplátku Ron.

,, To já přece dávno vím,"zamumlal Alex a všichni se vydali do nebelvírské společenské místnosti.

Ron a Hermiona byli zase po dlouhé době klidní, že se s nimi Nick ( v duchu si pořád říkali Harry ) opět kamarádí a taky že už na ně není naštvaný. Eby a Rika byly seznámeny se svou prací a líbilo se jim tu, Samuel byl taky šťastný, a Fénixův řád se taky trochu zklidnil. Prozatím bylo všechno jak má být. Jenom někteří lidi si lámali hlavu s nastávajícím útokem Voldemorta a smrtijedů, který měl být za necelý měsíc...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář