Jdi na obsah Jdi na menu

23.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


,, Ehm ehm..“ pokusil se na sebe upozornit Nick. Sirius se samozřejmě otočil a potom vytřeštil oči. ( věděl jak Harry-Nick vypadá )

 

,, Harry! Tedy vlastně Nicku, promiň, ještě jsem si pořádně nezvykl...“ Sirius vypadal, že ztratil řeč a taky ho překvapovalo, že Nicka vůbec nezaráželo, že ho tu vidí.

,, Ahoj Siriusi, asi bys měl vědět, že jsem o tom, že žiješ věděl. Už dlouho“ dodal Nick.

 

,, Já se vážně omlouvám, chtěl jsem to napsat...vážně, jenže Brumbál...“

 

,, Jo já vím, nemusíš se mi omlouvat, Brumbál prostě udělal chybu. Nehodlám mu to jen tak odpustit.“

,, Ha-Nicku? Rád tě vidím! “ řekl najednou Sirius a svého ,, kmotřence objal. Nick objetí samozřejmě opětoval.

 

,, Siriusi, budeš pořád můj kmotr, i když nejsem synem Potterových?“

,, No že váháš!“

Nick byl strašně šťastný. Sice to bylo v tuhle chvíli a tento den zvláštní, ale nemohl si pomoct. Všichni si mezi sebou šeptali a Brumbál pronesl svou řeč. Jen co skončil hrad se otřásl v základech.


Smrtijedům netrvalo nijak dlouho dostat se do hradu.

 

,, Zdravím, Brumbále“

,, Tome...stále ještě toho můžeš nechat..“ tohle nemělo cenu. Nick to zatraceně dobře věděl.

 

,, Neříkej mi Tome ty starý pošetilý blázne, už se těším až světu zavládne tvrdý režim!“ řekl a ledově se zachechtal, přičemž většině studentům přeběhl mráz po zádech.

 

Bitva začala. Všude lítaly kletby a smrtící paprsky, ale Voldemort se držel bokem. Nick si toho všiml a to byla taky jeho šance.

Voldemort si ho taky všiml a chladně se ušklíbl.

 

,, Kohopak to tady máme? Ty se mi chceš postavit? Mně? Pánovi všeho zla?“

 

,, Nejsi nesmrtelný..“

 

,, To nikdo ty hlupáku, ale já jsem na rozdíl od vás mocný. Jen se dívej na ten tvůj povedený řád! Všichni si tak věří a přitom si ani nechrání záda.!

 

,, Vážně? A nemluvíš náhodou o sobě? A těch svých poskocích? Ale co, nehodlám se tu s tebou vybavovat. Nezasloužíš si nic jiného než smrt.“

 

,, Takže ty mi nevěříš?“ řekl si pro sebe Voldemort a potom nečekaně zvedl hůlku a vykřikl ,, Avada Kedavra!“ Zelený paprsek ale nemířil na Nicka. Plnou silou narazil do Albuse Brumbála, který bojoval s Belatrix Lestrangeovou. Všichni se zarazili uprostřed pohybu. Ŕád pomalu začínal slábnout.

,, Tak tos němel dělat...“ Začal mezi nimi boj. Jejich síly byly vyrovnané, ale Nick vyl mnohem obratnější a rychlejší, než si Voldemort původně myslel. Po půlhodinovém boji padl na kolena a hůlka mu vypadla z rukou. Zmoženě se podíval na Nicka, který si hrál se svojí hůlkou.

 

,, Nezabiji tě. Mám tady pro tebe něco lepšího....ať je tvá duše navždy spasena...permitto te Morgana.

 

Před ním se objevila bílá záře a když pohasla, stála před ním žena s úsměvem na rtech.

,, Dobře si udělal. Já už si ho vezmu sebou. Očistec je pro něj to nejlepší řešení. I za několik let se budu rozhodovat, zda-li ho mám převést na druhý břeh...“ ještě jednou se na něj usmála a zmizela. Nick se taky pousmál. Podlomila se mu kolena a omdlel.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář