Jdi na obsah Jdi na menu

5.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


Ráno bylo jako každé jiné, až na rozdíl, že v domě každý vyšiloval, ostatně jako každý rok. Harry nad tím jen kroutil hlavou. Svoje věci už měl zabalené, ale Ron na tom byl jinak...

Před jedenáctou už konečně stáli před červenou lokomotivou, a spokojeně nastoupili dovnitř. Kupodivu nenarazili ani na Malfoye a jeho kamarádíčky. Harry, Ron a Hermiona si sedli do jednoho kupé a po chvilce se k nim přidala i Ginny a Neville. Bavili se celou cestu, a když byli na místě, nasedli do kočárů a natěšeně se blížili k Bradavicím.

Velká síň byla vlastně pořád stejná až na drobné změny ve výzdobě. Harry se rozhlížel kolem sebe. Normálně by si pomyslel: Konečně doma...ale teď ne. Jeho myšlenky byly poslední dobou pořád stejné. A všechno se točilo kolem jeho pravé rodiny. Jak asi vypadají? Jací jsou? Přemýšlel nad tím, jestli by ho vzali do rodiny. No jasně že jo, vždyť jsem jejich syn...Třeba by ti nevěřili...Tak by ti mohli dát veritasérum....Po tak dlouhé době by možná ani neměli zájem...to je blbost...

Ani si neuvědomil, že sedí u Nebelvírského stolu a zírá do prázdna. probral ho až potlesk, který se náhle ozval.

,,Tak, a teď můžeme zařadit nové žáky." říkal právě Brumbál. Harrymu se mihla hlavou škaredá myšlenka na Brumbálův účet, ale více to neřešil a díval se na zařazování.

,, Artensová Elena" řekla profesorka první jméno.

,, Mrzimor!"

,, Bastter Josh"

,, Zmijozel!"

,,Davisová Catrine"

,, Nebelvír!"

Takhle to pokračovalo dál, až profesorka řekla poslední jméno.

,, Zarrecová Jannette"

,, Havraspár!"


Když se hnědovláska posadila u Havraspárského stolu, povstal Brumbál.

,, Dejte se do jídla." řekl a na stolech se objevily tácy s nejrůznějšími pokrmy. Když každý začat jíst, co se mu dostalo pod ruku, Brumbál pokračoval.

,, S potěšením Vám oznamuji, že letos u nás bude vyučovat nový profesor obrany proti černé magii, Samuel de Ailen. Doufám že si oblíbíte..."

Harry se málem udusil kouskem kuřete, které právě jedl. Hermiona ho okamžitě plácla do zad a Ron se zeptal: ,, Není ti nic?"

,, Ne..jen mi zaskočilo jídlo.." řekl klidně, ale doopravdy klidný nebyl ani zdaleka...Ježiši kriste! Bude tady učit můj bratr...to bude horor. Jak to teď jako skryju? No asi tu změnu podoby trochu odložím...Každopádně se mi podoba sama od sebe nezměnila, to je dobře..ale stejně! Chcu znát svou pravou podobu...Počkat! Vždyť můýu, Morgana psala , že lepší bude změna vzhledu na starou podobu..super nápad, ale můj bratr učí v Bradavicích...co když si všimne nějaké mojí schopnosti? A jaký je v tom problém? Alespoň poznáš svojí vlastní rodina. Zpropadený Brumbál...Jestlipak ví, že to je můj bratr..Jasně že to ví. ale co když....DOST!!!! Uklidni se....Myšlenky mu lítaly všemi směry.

Po večeři se s Ronem vydali hned na pokoj, protože nechtěli být první den hned ospalí... ještě k tomu když měli lektvary....a OBČM...Harry si to pořád připomínal. Přikázal si, že musí být v klidu.

Po další hodině přemýšlení konečně usnul....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář