Jdi na obsah Jdi na menu

8.kapitola - MT

25. 4. 2011

 


V neděli se Harry nudil. O víkendech obvykle přespával v KNP a tak tomu bylo i tentokrát.

Měl štěstí, že se probudil brzy, poněvadž jeho kamarádi by si o něj zaručeně dělali starosti.( jako vždy ) Nemohli přece tušit, že tohle není ten Harry Potter, který je ještě dítě a bojí se. ne...teď už jsem Nicolas. Vyběhl z KNP a namířil si to rovnou do věže. Naštěstí ještě Ron i ostatní spali. Vzal si tašku a vydal se na snídani s myšlenkou, že někdy tam může přijít i dřív než na poslední chvíli.

V síni bylo jen pár lidí, nebylo se čemu divit. Klidně mohl ještě půl hodiny spát. Kupodivu byl ale odpočatý. u učitelského stolu byl jenom snape, Brumbál, a Samuel. stalo se tradicí, že si Harry a Sam vyměňovali pohledy. Dnes měli dvouhodinovku OPČM. Hermiona s Ronem konečně přišli a společně s dalšími studenty vešli do učebny.

,, Takže, dneska si budeme zkoušet neverbální štíty. Začneme jednoduchým štítem Protego. Rozdělte se do dvojic!" oznámil jim hned Sam. harry byl s Ronem, Hermiona s parvati. Samuel obcházel třídu a radil studentům jak na to. Povedlo se to jenom Malfoyovi, Hermioně, a harrymu. všichni dostali po pěti bodech.

Další hodinu procvičovali útočná neverbální kouzla, což se pochopitělně zase povedlo pouze Hermioně s harrym.

Samuel už toho měl dost. Harry měl něco na srdci a to něco ho nutilo nedávat moc pozor. Ne že by nevěděl odpovědi na otázky nebo by něco neuměl. samuel se prostě cítil nesvůj, když ho takhle viděl. Navíc ten kluk uměl snad všechno. teda, ne úplně všechno, to je jasné, ale nejvíce ho překvapilo, že uměl nitroobranu. Občas se o něm zmínil v dopisech co psal rodičům, rice, alexovi a Ebony. Taky je to překvapilo. Taky smutně doplňoval, že po Nicolasovi ani stopy ani náznaky.


Bylo po vyučování a Harry šel do knihovny. najednou do někoho vrazil. Ta osoba to zřejmě neustála a oba spadli na zem. Harry se hned zvedl by se podíval, kdo je ta osoba. Byl to Sam...hm, tak tys mi tu tak ještě chyběl..pomyslel si.

 Sam se zvedl a všiml si, že ho porazil Harry. Zrovna o něm přemýšlel.

,, Promiňte pane profesore, asi jsem se zamyslel." omluvil se Harry.

,, to nic..ehm..kam máš zamířeno?" zajímalo Samuela.

,, Do knihovny" pokrčil Harry rameny.

,, To já taky, jestli chceš, mohu ti ukázat jednu místnost v knihovně, kterou moc lidí nezná." navrhl sam. došlo mu, že pokud se s chlapcem seznámí, mohl by mu potom něco prozradit.

,, No dobře" řekl Harry trochu zaraženě.,, Žádnou takovou místnost neznám.." dodal.

Společně pak vešli do knihovny. Sam ho dovedl až nakonec a potom zahnul za regály s knihami o léčitelství. Přešel ke stěně a řekl jen: ,, Knihovna Oren"

Najednou se na stěně začaly objevovat dveře. Samuel je otevřel a Harry ohromeně zíral na místnost, ve které teď stáli. Stěny byly bílé a regály s knihami tmavě hnědé. Na regálech byly nápisy podle různých druhů knih.

,, Páni," hvízdl a Sam vytřeštil oči. Tohle vždycky dělal on sám. Asi náhoda..zakroutil hlavou a usmál se na Harryho.

,, Hezký, co?"

,, No jasně! To je paráda..." prohlásil s úsměvem na tváři.

,, A jak ses..pardon, jak jste se o té knihovně dozvěděl?" zajímalo Harryho. Doufal, že si toho přeřeknutí Samuel nevšiml. Bral ho jako bratra, a tomu by nevykal. Asi nad tím prostě nepřemýšlel.

Sam si toho ale k jeho neštěstí všiml. Nadzdvihl obočí, ale nic neřekl. Vlastně, proč mu nedovolit tykat mi? pomyslel si. Harry mu připadal sympatický a jemu bylo teprve devatenáct.

,, Jestli chceš, tak mi můžeš tykat, když budeme sami, pochopitelně, byly by zbytečné zmatky." ušklíbl se Sam.

,, No tak jo. Jsem Harry." podal mu ruku Harry a cítil se hrozně, že mu neřekl své pravé jméno.

,, Samuel, ale můžeš mi říkat Sam." potřásli si rukou. Tak ti říkám i normálně...zašklebil se Harry v duchu.

,, Takže, Same, jak ses o ní dozvěděl?" vzpomněl si harry na minulou otázku.

,, Jo tohle! Prostě jsem jednou hledal v knihovně jednu knihu a knihovnice mi ji ukázala.Ta kniha tu stejně nebyla " pokrčil rameny.

,, Jakou knihu?" vyzvídal harry. Byl zvědavý, co jeho bratr hledal.

,,Jmenuje se ,, Pedigrees and biographies" " Samuela zajímalo, proč se na to Harry ptal, ale Harryho reakce ho překvapila.

Harry zbledl. Tu knihu měl on...Na co sakra Sam potřebuje knihu,, Pedigrees and biographies" ?!? Kruci, co když se chce podívat na jméno svého nejmladšího bratra.

,, A na co jí potřebuješ?" zeptal se a snažil se, aby to vyznělo alespoň trochu klidně. Sam se zarazil. Harry byl docela důvěryhodný člověk. rozhodl se mu to říci. Ne všechno ale něco ano.

,, No, v mé rodině máme více sourozenců a mého nejmladšího bratra někdo unesl, když se narodil. Snažíme se ho všichni najít ale nikde nic. Na světě je jen tato kniha, kde by se to dalo najít. " řekl trochu zoufale.

,, aha" hlesl Harry. A je to v pytli...,, už..budu muset jít." řekl, rozloučil se a vystřelil z knihovny jako blesk. rovnou do KNP. Zbytek dne tam taky zůstal...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář