Jdi na obsah Jdi na menu

1.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

V nemocnici u sv.munga už bylo úplně prázdno a ticho. Jen hodiny nad dveřmi u porodnice zběsile tikaly a občas šel slyšet ženský výkřik. Na chodbě čekali čtyři muži. James Potter nervózně chodil po chodbě tam a zpátky, Sirius Black ho jen pobaveně sledoval, zatímco Albus Brumbál s Remusem Lupinem se vášnivě vybyvovali o nějakých knihách. Takhle už to tam bylo skoro půl hodiny.

Najednou se ozval s křikem ženy i dětský pláč. Všichni na chodbě ztuhli a chvilku zírali na dveře, ale když se nic nedělo, vrátili se každý k původní činnosti. Černovlasý mladík už to nemohl vydržet a ozval se.

,,Jamesi, nemůžeš toho nechat?!" vyjel na něho.

,,Tos uhod, nemůžu." Sirius si jen povzdechl.

Vtom se zpoza dveří ozval další dětský pláč, a ženský křik. Za chvíli se před dveřmi objevila mladá lékouzelnice, a v náručí nesla dva uzlíčky. Všichni k nim přišli a radostně se dívali na dvě novorozené děti. James si hned vzal jedno k sobě. Byla to dívka. Na hlavě měla pár rudých vlásků a oči měla po něm, tedy oříškově hnědé. Sirius napodobil Jamese a vzal si do náruče druhé z dětí. To byl chlapec. Na hlavě mu rostly černé vlásky a oči měl narozdíl od dívky po matce, smaragdově zelené. Sirius se na něj potěšeně usmál. Už dávno se s Lily a Jamesem dohodli že půjde chlapci za kmotra.

James zatím přenechal dívenku Remusovi a vydal se za svou manželkou. Ta ho požádala, jestli by jí děti donesl, a on tak udělal. Lily zůstala u Munga a oni se chystali k odchodu. Remus se Siriusem se přemístili pryč zatímco Jamese zdržel Brumbál.

,,Jamesi, mám pro tebe smutnou zprávu." začal nejistě.

,,Co je to za zprávu profesore?"

,,Jde o toho chlapce. necítil jsem z něj magii. Je pravděpodobné, že to bude mudlák." řekl smutně.

,,Je nějaká naděje, že by jste se mohl mýlit? A on by byl kouzelník?" naléhal James na Brumbála. Ne že by mu vadilo, že by jeho syn nekouzlil, ale bylo mu to líto.

,,Jamesi, naděje je vždy, ale myslím si, že by pro něj bylo vhodnější, aby vyrůstal u lidí jako je on sám. U mudlů. O kouzlech by se nic nedozvěděl a měl by klidný život." povzdechl si Albus.

,,Cože?! Ne nedáme ho pryč. Je to přece náš syn! Sám jste říkal, že je naděje aby byl kouzeník. A i kdyby to kouzelník nebyl, tak si ho necháme." řekl James rozhodně. Brumbál na to nic neřekl, jen si znovu povzdechl.

,,Ještě se nad tím zamyslete Jamesi." řekl ještě než se taky přemístil.


James hned druhý den přetlumočil tento rozhovor Lily, Siriovi a Removi. Byli nazlobení a zároveň jim to bylo líto, ale nehodlali Harry dát pryč, i kdyby nekouzlil. Navíc jak sami slyšeli od James, pořád je naděje, že kouzlit bude.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář