Jdi na obsah Jdi na menu

10.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

O přibližně tři roky později: Před vánoci



Desetiletý chlapec s černými rozcuchanými vlasy právě běhal po svém pokoji sem a tam. Balil si věci. Věděl, že pojede za týden domů. Jednou za tři roky, zase k rodičům. Na vánoce. Nechtěl pak zdržovat ostatní. Bral si jen batoh, koneckonců se tu po vánocích zase vrátí na další tři roky. Ano. Byl to Harry Potter.

Za tu dobu, co tu byl ho učili dva mágové, Taurion a Failon. Byli milí a přátelští. Všechno mu dopodrobna vysvětlili způsobem, kterým by to dokázal co nejlépe pochopit. Učivo brali sice pomaleji, ale alespoň důkladněji, a tak aby Harry stíhal. Zatím se naučil kouzlit zhruba jako děti z prvního a druhého ročníku Bradavic, kouzelnické školy, kde měla chodit Harryho sestra. Dokázal léčit lehká zranění, lektvary mu šly perfektně, a uměl základy nitroobrany a nitrozpytu, ale zato mistrovsky mu šla magie mysli, která byla velice užitečná. Musel jen myslet na nějaké kouzlo, a ono fungovalo, jako by formuli řekl. spolu s Failonem a taurionem zjistili, že se jednalo o schopnost Valcana. Zjistil, že je animág, člověk, který se dokáže měnit asi do tří zvířat, ale podařilo se mu proměnit se jen do malého vlčka. Ostatní schopnosti se měly postupně ukazovat. Taurion ho taky začal učit francouzštinu a americkou angličtinu. Harry sice první namítal, ale nakonec svolil.

Harry si zavzpomínal na časy s mágy a zvířaty, o které se učil starat. Potom se ohlédl a viděl malý svitek papíru. Bylo to vysvědčení.  Museli ho učit i studium mudlů, protože to, že je kouzelník, se Harryho příbuzní a rodiče dozvědět neměli. A poté mu Failon s Taurionem napsali vysvědčení. Přidali tam pár předmětů navíc, ale Harry to uměl, takže nebyl vůbec žádný problém. Ještě jednou se na vysvědčení podíval.



VYSVĚDČENÍ


Jméno:                  Harry James Potter

Konečný výsledek:   prospěl s vyznamenáním                            


Výsledky učiva:


Chování -                         1

Rodný jazyk -                   1

Matematika -                    1-

Čtení -                             1

Psaní -                             1

Přírodověda -                    1

Vlastivěda -                      2

Americká angličtina -         2

Výtvarná výchova -            1

Hudební výchova -             1

                                                                                  

                           

                                                                                                         Vysvědčení napsal:

                                                                                           Christiano Ronaldi - zástupce ředitele




Harry se jen usmál. Christiano Ronaldi...Bylo to to první co je napadlo. Samozřejmě, že to napsal Failon a Taurion...Už se mu po rodičích moc stýskalo. Napsal jim tak šestkrát, z toho mu třikrát odpověděli. Jak to doma asi bude vypadat? Pořád stejně? Asi ano...

Bylo už skoro půl osmé večer, tak zalehl do postele, a po chvilce usnul.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář