Jdi na obsah Jdi na menu

12.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Harryho vzbudil budík v šest hodin, a jako obvykle do něj Harry praštil. Pomalu se vyhrabal z teplé postýlky, a  litoval, že to vůbec dělal. Zívl a odešel do koupelny. Dneska jede domů...vzpomněl si. Odešel dolů po schodech do obyvacího pokoje a tam stáli mágové.

,, Dobré ráno" pozdravil je.

,, jo, jo, dobré.." kývli na něj oni. ,, Za půl hodiny buď u lodi." S tím zmizeli. Harry se jen ušklíbl a donesl si batoh. Nechtěl, aby si o něm rodiče mysleli bůh ví co, a tak si dal slušné oblečení. Normálně samozřejmě chodil v šatech, co pro něj nachystali Failon a Taurion, ale dnes si dal černé džíny a bílé triko s nápisem SEKYGAM. Školní dárek k jeho devíti narozeninám... Moc se mu líbilo. Pomalu se vydal před školu. Znal jí už úplně nazpaměť. Za necelých deset minut už stál u lodi, kde postávalo tak patnáct studentů. Věděl, že jich tu za pšt minut budou tisíce, tak si nastoupil do lodi. Tři roky v ní nebyl. Stále si ovšem pamatoval svůj ,, pokoj". Byl pořád stejný.

Vyjeli od školy a Harry se rozhodl pro ne moc dlouhý spánek. Téměř okamžitě usnul.


Dům Potterových:


,,Siriusi, dojedeš pro Harryho? James je na akci, a přijede až tak za hodinu." poprosila Lily Siria.

,, Jasan.." kývl na to on.

půjčil si Jamesovo auto a rozjel se na onu pláž, kde Harryho před třemi roky vysadili. Za necelou čtvrthodinku viděl na obzoru plachty.


-----


Harry se pomalu ale jistě probouzel,a hned pohlédl z okna. Pláž...už musí být na místě! Sebral batoh a vykročil ze dveří. Prošel chodbou až dozadu a sebejistě rozevřel dveře. Bylo tam snad ještě více lidí než posledně. Zrovna vystoupili z lodi, když zahlédl ono auto, kterým ho táta a máma vysadili tady. Kdo si pro něj asi přijel? Vyrazil k autu, kde uviděl Siriuse. Byl celkem překvapený, ale později si uvědomil, že rodiče nejspíš nemají čas, nebo připravují dúm na vánoční výzdobu.

Sirius na něj zamával a Harry se k němu rozběhl. Sirius ho lehce objal.

,, Jak ses měl Harry? máš nějaké kamarády?" zajímal se.

,, Jo, šlo to. Kamarádů moc nemám..." přece nebude říkat, že se kamarádí jen se dvěma učenými mágy. Sirius se ho ještě na pár věcí zaptal a potom se už rozjeli domů...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář