Jdi na obsah Jdi na menu

14.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

 


V pokoji ho přivítali Failon s Taurionem, kteří nadšeně výskli, když ho viděli a zavalili ho otázkami.

,, Tak co Harry? Jak ses měl?"

,,Co si dostal na Vánoce?"

,,Jak ses bavil s rodinou?"

,,Jací jsou?"

Harry na všechny otázky poslušně odpověděl. Příjemně se pobavili a potom Failon řekl.

,,Když se budeš během výcviku snažit, budeš mít dovoleno chodit jednou týdně do té budovy úplně na kraji pozemků. Je tam taková..ehm..místnost kde se můžou slízat studenti a tak." ušklíbl se.

,, Konají se tam diskotéky..někdy" doplnil Taurion.

,, Mohl by ses tam s někým seznámit, mít kamarády.. a tak." navrhl Failon. ,, Budou to mít dovoleno všichni. Podle věku, jiný den." dodal na tázavý pohled Harryho.

,,To by bylo bezva!" přikývl nadšeně Harry.


Harry se od té doby ve škole snažil. Mágové se jen usmívali, když viděli jeho pokroky v učivu, a tak mu povolili jít si hledat kamarády. Bylo pondělí. Už se sice trošku stmívalo, ale Harrymu to nevadilo.

V místnosti byl bar, pódium, místnost pro diskotéky..pomyslel si Harry. Ale v dalších dveřích byla pohovka, křesla, knihovna, a klid. Potom si všiml, že tam sedí pár dětí, přibližně v jeho věku. Přistoupil k chlapci s černými vlasy a představil se.

,, Ahoj, jsem Harry Potter. " usmál se nesměle.

,, Těší mě, jmenuji se Michael Janes." podal mu ruku chlapec. Jak si Harry stačil všimnout, než se dali do řeči, měl modré oči.

Od té doby to byli nejlepší kamarádi. Domluvili se, že se budou co nejvíce snažit v učivu, ale nepřesilovat se. Skvěle jim to vyhovovalo. Byli jako dvojčata. Jako bratři. Báječně se doplňovali. Michael byl napůl démon. Na škole se učil ovládat se a slabší magii. Když na školu nastupoval, byly jeho oči ledové, a jeho hlas chladný, bez jakéhokoli příznaku nějakého pocitu. Postupem času ale chlapec jakoby roztál, a kamarádství mu jen pomohlo.



Harry se učil rychle, a získával schopnosti magie, o kterých ani nevěděl, že existují. Failon a Taurion mu vždy vysvětlovali všechno co sami věděli.

Od té doby, co si Harry našel kamaráda, uplynuly dva roky. Když Harry sešel jednoho rána do obyvacího pokoje, spatřil, jak si mágové něco špitají. Když ho spatřili, měli na tváři vážný výraz.

,,Harry, budeš muset napsat rodičům. Máme novinky, které by tě nemusely potěšit. " řekl Failon.

,, No dobře, jaké novinky?" zamračil se Harry nechápavě.

,, Studium na této škole pro tebe skončí už ve tvých šesnácti letech, což je za čtyři roky. Máš stále nevyvinuté dědičné schopnosti, a pořád se máš co učit. Budeš muset napsat, že nepřijedeš na vánoce domů, ale zůstaneš tady. Potřebujeme, aby si každý den cvičil. Harry vyvalil oči.

,, Tak dobře, ale řekněte mi, proč končí mé studium tady už v těch šestnácti letech?" zeptal se nakonec.

Taurion si povzdechl.

,, Budeš muset bojovat s Voldemortem." řekl tiše, a čekal na Harryho reakci. Harry polkl a přikývl.

,, No, to je šílené...já už půjdu jo? Napíšu jim to.." svěsil ramena a odešel k sobě do ložnice.

chvilku přemýšlel nad tím, jak dopis napíše, a rozhodl se jim to šetrně zdělit tak, že musí jet na společný výlet s celou školou do Francie, což by v podstatě mohla být pravda..Bylo mu nanic že jim lže, ale věděl s jistotou, že by mu to nedovolili, a jejich zákaz by porušit nechtěl.


Harry se od té doby velmi dobře učil, rychle postupoval, všechno si pamatoval, ani nevěděl, jak se mu to všechno daří. Dokázal ovládat živly, což byl zázrak, v který nikdy ani nevěřil, byl to mistr nitrozpytu a všem povinným předmětům, které měl v rozvrhu. Měl velmi hodně vrozených darů, a taky se naučil zvěromágství. Když mu ale dali vypít lektvar, ve kterém by se měl dozvědět, jaké zvíře se k němu hodí, objevilo se jich více. Byl to gryf, lev, jezevec, pes, orel a had. Nevěděl, proč zrovna tyto zvířata, ale Taurion mu to vysvětlil. Gryf je ve znaku nebelvíru, který má dost odvahy a je to docela kouzelné zvíře. Lev kvůli odvaze, udatnosti a statečnosti, jezevec kvůli mrzimoru, pracovitosti a ochoty k pomoci, orel jako Havraspár, kde je logika a rozvážnost, had kvůli Zmijozelu, který nebyl špatný ve všem a taky kvůli Taurionovi, který měl na starost stranu zla a pokud šlo o psa, nedokázali si vysvětlit proč. Místo zvěromága z něho byl animág. Dokázal se proměnit ve všechny tyhle tvory. Měl toho hodně, ale vždy si nechal čas na svého jediného kamaráda, tedy krom Failona a Tariona, Michaela.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář