Jdi na obsah Jdi na menu

18.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Když se Harry ráno probudil, příšerně ho bolela hlava. Bylo šest hodin, a Kat ještě spala. Opatrně ji vzbudil a ona s naříkáním vstala a vydala se do pokoje. Harry si dal studenou sprchu a lektvar proti kocovině, stejně tak Kat. Oba se potom vydali do jídelny. Nakonec se tomu dni jen zasmáli.

Dnes byla sobota. Takže mají volno! Ještě že tak...Po snídani se šel s Kat projít po zahradě, zalétat si na košťatech atd. Celý den probíhal v klidu, jako vždy. Na této škole se měli báječně.


Tři dny před Harryho narozeninami:


Harry ležel na posteli a přemýšlel. Co bude dál? Asi pojede domů a bude pokračovat ve svém úkolu. To se bude vyvíjet postupně. Pozítří měl jet na Sekygam, a potom domů. Každý měsíc psal Michaelovi, takže se dozvěděl, že je mu dobře, jak je na tom škola a že začal chodit s Daisy Parkerovou, kterou pokousal vlkodlak.

Už se těšil domů. Dohodli se s Kat, že pojede s ním. Dál bude bydlet v hotelu, blízko u domu Potterových, takže se budou vídat každý den. Domů napsal párkrát, do dopisů připsal i pár francouzských slov, aby si nemysleli, že si to s výletem vymyslel. Bylo mu hrozně, ale nic přece nemohl říci. Harry z přemýšlení nakonec usnul.



Byl den, kdy měl Harry odjet. Studenti, kteří měli jet taky, už měli sbaleno, stejně jako on. Kat už čekala se zavazadly před schodištěm. Harry jí je zmenšil, a vydali se na cestu do Sekygamu. Museli pěšky po cestě, která Harryho dovedla sem, a za lesem se přemístili.

Kat byla ze školy velice nadšená. Moc se jí líbila, a těšila se, až uvidí Failona s Taurionem. Ti se s ní rychle seznámili, a rozuměli si. Harry jí představil Michaela, a Michael zase jim svojí holku. Kat a Harry přespali v Harryho pokoji.


,, Dobré ráno, ospalci.." ozval se nad nimi hlas.

,, Co- cože? Vždyť jsme sotva usnuli!" zanaříkal harry, ale vstal. Kat ho brzo následovala.Oba vyšli z koupelny, a tam se srazili s Failonem a Taurionem.

,, Panebože! Já se vás lekl! nemůžete dávat pozor?!" vyjekl Failon, a Harry se rozesmál. Kat se tiše pochechtávala a Taurion jenom valil oči. Pak zavrtěl hlavou a řekl:

,, Harry, chceme se s tebou rozloučit. víš, až odjedeš, tak už se nikdy neuvidíme. Chtěli jsme ti jenom říct, že tě máme rádi." zatvářil se smutně, stejně jako Failon. Harry a Kat byli taky velice zarmoucení. Když se všichni rozloučili, tak Harry a Kat zašli za Michaelem a Daisy. Ti jim oznámili, že se ještě určitě uvidí, a potom se každý vydal do pokoje v lodi. Harry a kat si na sebe dali něco zajímavého. Kat měla černou sukni, bílé triko s límečkem, a na něm přehozenou červenou košili. jinak si dala klasické skate boty s červenými tkaničkami. Harry měl zase černé kalhoty, červenou košili a pod ní bílé tílko. Na košili měl černou vestu, bez knoflíků jenom přehozenou. Na nohách měl taky skate boty, stejné jako Kat. Oba se k sobě hodili. Nevěděli, jak dlouho bude trvat cesta, tak začali hrát řachavého Petra.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář