Jdi na obsah Jdi na menu

19.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Zatím u Potterů:


,, Už se těším na Harryho.." usmíval se Remus a Lily se k němu přidala.

,, Kdo pro něj pojede?" optal se James, který před chvilkou přišel do kuchyně, kde seděli oni.

,, Nevím, asi my, nebo ne?" nadzvedla Lily obočí.

,, Nejde o to že by se mi tam nechtělo, ale máme schůzi na řádu." připoměl jí James.

,, Proboha, na to jsem úplně zapomněla..." vylekala se Lily a James ji začal utěšovat. ,, Třeba by pro něj mohl zajít někdo z řádu, Brumbál by někomu určitě povolil jednou nejít na schůzi." pokrčil rameny.

,, Hm, tak se ho tam zeptáme. Harry by měl být na té pláži zhruba za čtyři hodiny. " Přemýšlel Remus, který se zapojil do jejich rozhovoru.

,, Jasně, ale už bychom měli jet na Grimmuldovo náměstí, ať tam tak dlouho na nás nečekají." řekli a odletaxovali na ústředí.

Byli tam už téměř všichni. Když dorazil i Snape, který byl na schůzi smrtijedů jako špeh, samozřejmě, tak zasedli do kuchyně a pojistili dveře proti odposlouchávání, protože znali, jak se děcka snaží poslouchat a vyzvídat od nich novinky.

Porada trvala už půl hodiny. Lily se ve volné chvíli přihlásila, a počkala až ji Brumbál vyvolá..

,, Albusi, máme s Jamesem prosbu. Dnes má přijet Harry, protože jeho studium už skončilo a zítra mají s teresou narozeniny. Potřebovali bychom pro něj dojet. " řekla opatrně.

,, hm, ale ty jsi lékouzelnice, James je bystrozor, a oba Vás na poradě potřebujeme. co kdyby jsme pro něho poslali někoho jiného? Nevadilo by Vám to moc?" navrhl Brumbál.

,, ne to by nevadilo..." připustil James.

,, Dobrá. Navrhuji, aby tam šel Sirius, nebo Remus. Těm by jste pak mohli říct co jsme tu probírali." Ukončil Brumbál toto téma a zase se dali do řešení problémů s temnou stranou. Pro Harryho měl jít Sirius, jak se domluvili. Dojel na onu pláž, kde Harryho viděli naposled před několika lety. Opřel se o strom a vyčkával na Harryho.


U Harryho a Kat:


Harry s Kat už netrpělivě vyhlíželi pobřeží. Když už si mysleli, že se snad ani neobjeví, tak uviděl v dálce pláž. konečně. Nachystali si zavazadla a zvětšili je. Přece jenom, by mohlo být divné, že mají zmenšené zavazadla kouzlem, když to nejsou kouzelníci.

Když dorazili, Harry a Kat vystoupili z lodi, a spatřili Siriuse. Kat ho znala. Harry jí o něm vyprávěl. Oba se k němu vydali, zatím si jich ještě nevšiml. Jak se naučili na škole, šli potichoučku a nenápadně. Když už stáli Siriovi za zády, tak mu Harry zařval do ucha.

,, AHOJ SIRIUSI!!!" ten vykřikl a zděšeně se otočil. To co uviděl ho ohromilo. Je to on? vždyť ani nemá brýle...Ale ty oči, a rysy...Sjížděl po něm pohledem, a všiml si dívky po jeho boku. Oba měli  oblečení sladěné do bílé, černé a červené.

,, H-harry? jsi to ty?!" vydechl nevěřícně.

,, Kdo jiný?" ušklíbl se na to Harry.

,, Dost ti to sekne.." zašklebil se Sirius.

,, Dík..hm..Tohle je Kat, moje holka. Seznámili jsme se na škole." usmál se na Kat. Sirius jí podal ruku a představil se jí.

,, Harry, dnes musíme jet na takový...ehm...sraz kouzelníků, a bude to jinde. Ne u tvých rodičů." vysvětloval Sirius Harrymu. Ten dělal překvapeného, ale uvnitř se smál. Stejně na tom byla Kat.

,,Tak, už bychom měli jet. " připomněl jim Sirius, a Harry se rozloučil s Kat. Řekli si, že budou předstírat, že pro ni přijedou rodiče, a že bude bydlet blízko jejich domu..

,, Měj se Kat. Zatím.." dodal a políbil jí. Sirius se jen ušklíbl a spolu s Harrym nastoupil do auta a vyjeli na ústředí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář