Jdi na obsah Jdi na menu

2.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

Bylo odpoledne a v nemocnici u sv.Munga právě tři lidé vyplňovali papíry. Lékouzelnice se právě ptala, jak se děti budou jmenovat.

,,Takže, první dívka." řekla, ale když spatřila Jamesův nechápavý obličej, vysvětlila to.,,Je to prvorozené dítě. Jak se bude jmenovat?" otázala se. James chvíli ještě mlčel a když do něj Lily dloubla loktem tak se vzpamatoval.

,,Teresa"

Lékouzelnice chvilku vyplňovala papír sama a poté se podívala na Jamese. Ten už měl odpověď připravenou, tak neváhal.

,,Harry"

Když měli všechno vyplněno, vydali se z nemocnice domů i s dětmi. U domu už je přivítal Sirius s Remusem.

,,Tak jak jste se měli?" optal se.

,,Ušlo to" poznamenal James.,,Jenom jsme vyplnili pár papírů..."

,,Aha."


O tři dny později šel Sirius Harrymu za kmotra, stejně tak Remus Terese.Od té doby už si poklidně žili jako každá jiná rodina. James a Lily sice nechodili moc do práce jenom James na menší akce, nebo na schůze Fénixova řádu. Jinak byli doma s dětmi.



O tři roky později:


,,Jamesi, mohl bys mi prosím podat tu vázu na skříni?" zavolala Lily na Jamese.

,,Jasně!" Než odběhl dal Remusovi na klín Teresu, která až dotěň seděla na svém tátovi. Harry zatím seděl na Siriusovi. Po chvilce Sirius začal Harryho učit chodit. Teresa, která to už všechno uměla, jen pobaveně sledoval svého bratra. Kvůli kouzelnictví jí to šlo velmi rychle.

,,No tak Harry, pojď ke kmotříčkovi.." lákal ho Sirius. Vzal si Harryho oblíbeného plyšáka a nátáhl ruku k Harrymu. Ten se na něj podíval a pomalu se rozešel. Teresa v tu chvíli zvedla malou ručku a z ní vyletěli dva malí růžoví motýlci. To už viděl i James, který právě vpochodoval do pokoje. všichni dospělí se rozběhli k Terese a začali jí chválit. Lily už tam taky přišla.

,, Co se to tu děje?" zeptala se zvědavě.

,, Terese se povedlo první kouzlo!" oznámil hrdě James, až se Lily zasmála a šla Terese pogratulovat.


Harry nevěděl co se děje, al bylo mu divné, že jeho kmotr najednou pustil plyšáka rozběhl se s ostatními k jeho sestře. Vyšel z pokoje, ani nevěděl, jak se mu to povedlo, když před pěti minutami ještě chodit neuměl, ale více už to neřešil. Došel až do svého pokoje a tam nad tím přemýšlel, až nakonec usnul.


Mezitím James, a Sirius vysvětlovali Terese jak se jí to povedlo, a ona jim pak popsala jak to dělala ona. Remus už musel odejít, a Lily šla vařit. Ani jeden z nich si nevšiml, že Harry už dávno není v pokoji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář