Jdi na obsah Jdi na menu

20.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Cestou se Harry vyptával Siriuse, jak se všichni za několik posledních let měli, co se dělo a takové různé otázky, na které většinou znal odpověď. Zhruba za tři čtvrtě hodiny dorazili na Grimmuldovo náměstí. Harry si už v duchu představoval, jak se mu bude sirius snažit vysvětlit, že je tady Fideliovo zaklínadlo. Všechno o řádu věděl, tak se nebylo čemu divit, že to ví. To na co myslel hned přišlo.

,, Víš, Harry, tady na tomto náměstí jsou požívána kouzla, víš jak to myslím jak my jsme kouzelníci. Tady mezi těmito domy je ještě jeden, ale je skrytý. Teď si přečti tohle." řekl a podal mu papírek.

,, Proč?" hrál to Harry.

,, Aby jsi mohl spatřit ten ukrytý dům." Vysvětloval trpělivě Sirius. Harry si ten papírek přečetl, a hned se objevil dům číslo 12. Sirius šel před Harrym a vedl ho potichu temnou chodbou. Za chvilku už vstoupili do kuchyně. Tam už je přivítali snad všichni z řádu a každý se přivítal s Harry. Nejprve jim bylo nejasné, koho to Sirius vede, ale když se na chlapce pozorně podívali, došlo jim, že je to syn Lily a Jamese. Všichni se podivovali, kde nechal brýle a co to má za oblečení. Teresa na to řekla, že to je hezkej ohoz.., Ginny zase, že to je stylové. Harry se jen ušklíbl. Pořád se s ním někdo dal do řeči, a vyptával se ho, jaké to bylo na škole.K večeru už se kuchyň postupně vyprazdňovala. Na konci stolu seděli James a sirius a bavili o Harrym. To on ovšem nemohl vědět, protože už byl v pokoji.

,, Dost se změnil, co?" poznamenal James.

,, To je jasný, není to ten desetiletý kluk s vystrašeným obličejem.." kývl na to Sirius.

,, Víš co by mě zajímalo? Jak to, že už nenosí ty brýle. Posledně měl celkem dost dioptrií, takže se mu zrak nemohl jen tak zlepšit..." dumal nad tím Harryho otec. Sirius jen souhlasně přikyvoval, ale nakonec se shodli, že se asi stal zázrak, nebo šel harry na nějaké mudlovské vyšetření.

,, Hele Jamesi, víš že má Harry holku?" vytáhl to Sirius. James se na něj podíval překvapeně a zároveň zvědavě. Jaký má asi tak jeho syn vkus?

,, Ne.." odpověděl popravdě.

,, Je to vážně kočka. Asi má vkus jako ty ..... rudé vlasy, štíhlá, veselá, vtipná. Oči má čokoládové, a oba nosí  stejný styl oblečení." popisoval ji Sirius.

,, Hele, ani si mi neřekl jak se jmenuje.." vzpomněl si James.

,, Kat, myslím.." zamyslel se Sirius.

,, Hm, myslím, že už půjdu spát, jsem nějaký unavený.

,, Jo tak dobrou, za chvilku půjdu taky." S tím se rozloučili a každý šel do své ložnice.



Ráno se Harry probudil jako vždycky.Umyl se, učesal se a dal si na sebe černé kalhoty a hnědou mikinu s nápisy. jako obvykle tenisky a šel si zaběhat ven. Nikdo venku nebyl, takže se vyvaroval zbytečným problémům. Když se vrátil, dal si sprchu, a pomalu se vydal do kuchyně. Bylo zrovna půl osmé. V kuchyni už bylo pár lidí. harry si všiml, že je to paní Weasleyová a její manžel, a potom Remus a Lily, jeho maminka. Pozdravil je, a oni se na něho dívali velice překvapeně. Byl tak čilý, a vůbec to, že vstal tak brzo ráno, když ostatní ještě spali.

Harry si dal na snídani vajíčka a chleba s máslem, jako to často dělal v Sekygamu. neměl co dělat, tak šel do knihovny Blacků. Remus ho zvědavě pozoroval a vydal se za ním.

,, Harry...tady jsou jen knihy pro nás. pro kouzelníky, a ještě ke všemu ty, které nejsou moc vhodné. Myslím, že by si jim ani nerozuměl. " řekl mu opatrně.

,, Jo, to asi jo. Jen jsem se chtěl podívat, jak to tu vypadá a tak. " vycouval z toho Harry, ostatně jako vždycky.

Bylo poledne a všichni se sešli v kuchyni na oběd. když paní Weasleyová zklízela ze stolu, zašel Harry za svým tátou.

,, jen jsem vám chtěl říct, že dnes přijdu domů nejdřív ve čtyři hodiny, nevadí? jdu za Kat." vysvětlil na otcův tázavý pohled.

,, Jo, aha. No dobře, ale do pěti ať si doma. Máme pro Teresu a tebe menší překvapení k narozeninám." sdělil mu a Harry tak mohl klidně odejít. S Kat si užili krásný den. Jezdili na kolečkových bruslích, chodili u jezera, povídali si a všechno možné. Když bylo čtvrt na pšt, tak se Kat vydala do hotelu a Harry zase na ústředí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář