Jdi na obsah Jdi na menu

21.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Tam už se chystala oslava. Teresa dostala hromady kouzelnických věciček a Harry pro změnu mudlovských, což ho zas až tak moc nepotěšilo. Byl by mnohem radši, kdyby rodičům mohl říct že je kouzelník a to ne jen kouzelník, ale dokonce i mág. A taky že mu mohli koupit alespoň kouzelnické knihy. Přál si knihu o Cherubínských kouzlech, a věděl, že je příšerně drahá, a dá se naleznout jen na Příčné, a tam nemohl jen tak jít. Oslava byla zábavná, ale i tak odešel trochu dřív než ostatní. V posteli ještě přemýšlel.

Jak dlouhá doba ještě uplyne, než proběhne souboj mezi ním a voldemortem? Byl dobře vycvičený, ale to voldemort přece taky... Tušil, že to nebude za dlouho. A taky, že se už brzo zjistí, že to není mudlák. Ach ne...Co na to rodiče řeknou? Budou mně mít rádi,když jsem jim lhal? Ale co! Ustojím to, hlavně, že je ochráním. Brumbál ani nikdo jiný nedokáže ochránit celý řád. Navíc věděl od Michaela, že Voldemort má na své straně démony. Pokud jde o mně, ubráním se, ale co oni? Co ostatní? Ani nechtěl pomyslet, co by se stalo, kdyby dostali někoho z řádu, nebo jeho rodiče, Siriuse ... kohokoli..

S těmito myšlenkami nakonec usnul.



Harry už byl doma dva měsíce. Pár dní po jeho příjezdu byli na ústředí, ale teď už nebylo potřeba být v Siriusově domě. Sirius, Remus (a občas Peter) byli u Potterových jako doma. Někdy se stavil i Brumbál, nebo někdo jiný. zhruba Jednou za týden se konala porada řádu, což bylo pro Harryho velice výhodné, protože zůstal doma, a mohl si nenápadně vypůjčit knihy, co měli v knihovně. Byla obsáhlá, ale většinu z knih už dávno znal. Nutno říct, že na Sekygamu jich měl stokrát více, a dalo by se říct, že tam určitě polovina z těchto knih byla.

Dnes si vzal tři knihy. Obvykle za tu dobu co byli rodiče a Teresa pryč, přečetl i čtyři nebo pět knih, ale dnes se mu nechtělo tak moc číst. Vzal si knihy: Psychologické kouzelnické rady, Empatie a telepatie, a nakonec tlustou knihu s elfskými kouzly.

Když všechny přečetl, neměl co dělat, tak se dál poflakoval po knihovně. Narazil na knihu: Starověký jazyk, a zvědavě ji vzal do ruky. co ho překvapilo, bylo to, že na ní byl zámek. Vzal hůlku a řekl: Alohomora

Nic se nestalo. to jsem si mohl myslet....Vyzkoušel hromady kouzel na otevírání a odemykání, ale pořád nic. Nakonec si povzdych a pomyslel si: To aby si člověk všechno musel zařizovat úplně sám.

Položil na knihu dlaň a zamumlal kouzlo z knihy mágů. Zámek cvakl a Harry si spokojeně sednul do křesla. to co bylo v knize ho naprosto odzbrojilo.


,, Kromě magie kouzelníků se na této planetě nevyskytuje žádná jiná. Ale přesto existuje. Pochází z planety elfů, víl, draků a kouzelných stvoření, která zde moc nezahlédneme. Tato magie, se nejmenuje nijak. Říká se jí ale PRVNÍ MAGIE. Z důvodu, který je samozřejmý, byla to magie, která se na tomto světě objevila nejdříve.

nepoužívají se k ní hůlky. ale kouzlí se pouze rukama a k tomu všemu je tady podmínka. Pokud nejste vyvolený, kterému se říká temný a světlý mág, zemřete...."


Harry na to zíral jako opařený. Magie. nová magie.První magie.podle všeho by ji mohl umět používat...začetl se znova. byl tam starověký jazyk všech těch stvoření, a taky těch mágů, kteří kouzlili. Když měl zopakované kouzla v knize, rozhodl se je zkusit. K jeho překvapení se mu tři z nich povedly napoprvé. To byl snad zázrak. Radši ale zase knihu zabezpečil a schoval na místo, kde byla předtím. Teď měl proti Voldemortovi obrovskou výhodu.

Jen nad tím ohromeně zavrtěl hlavou a začal si dávat do šípů jed, který uvede toho, do kterého se strefí, do dlouhého spánku, ve kterém prožívá zlé myšlenky. Všechno pak uložil k sobě do pokoje a s dobrým pocitem se vydal na večeři, kterou už chystala jeho maminka.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář