Jdi na obsah Jdi na menu

25.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

 

Pomalu se rozešel do davu kouzelníků. Čekali na něj už Brumál, jeho rodiče a Sirius dokonce i s Teresou...

,, Myslím,...že bychom si měli promluvit." začal Brumbál. Stále to nechápal.

,,Hm..." Harry se nijak netěšil na rozhovor, co bude následovat.

,, Půjdeme na ústředí, je svolána mimořádná schůze." Členové přikyvovali, a přemisťovali se.

,, Harry, přemísti se se Siriusem."

,, Dobře..."


Na ústředí se všichni rovnou vydali do kuchyně. Brumbál ji zvětšil, takže bylo všechno jiné než obvykle. Stůl byl kulatý, a kolem něj byly židle.

,, Začneme. Jak víte, dnes je tu schůze, na které budeme řešit, poněkud zvláštní záležitost, ohledně dnešních událostí." přivítal je Brumbál. Všechny pohledy se zabodly do Harryho. Byla to už poněkud dlouhá chvíle. Harry si povzdychl.

,, Co?" pokrčil rameny.

,, Cože? My jsme tě tu viděli kouzlit a ne jen taková základní kouzla, ale i těžká, a ty řekneš jenom co?" vyjekla Lily Potterová.

,, Přesně tak! Máš co vysvětloval." přikývl na souhlas James.

,, Myslím, že bychom se to dozvěděli rádi všichni." vložil se do toho brumbál. Moody najednou promluvil.

,, Albusi, nevíme jistě jestli to je Potter. O tom jsme přece věděli přesně, že to není kouzelník. Co když je přestrojený....nebo tak něco? Navrhuji veritasérum." řekl pevně. Lily, James, a Sirius s tím zjevně nesouhlasili. Brumbál nevěděl, co by měl říci. Nakonec prohlásil:

,,No dobrá..ale budeme se ho ptát pouze na některé hlavní otázky." Moody se ušklíbl a dal Harrymu veritasérum. Přitom na něj mířil hůkou. Harryho to nijak nezastrašilo. Uměl kouzlit bez hůlky, a navíc měl u sebe dvě hůlky. Vůbec nechápal, že mu je nevzali, nebo ho neprohledali. Sám Moody přece říkal, že si nejsou jisti, jestli není přestrojený...Ale bylo dobré řešení vzít si veritasérum, než odpovídat na otázky sám. Vypil ho a Moody s úsměvem začal.

,, Jaké je tvoje jméno?"

,, Harry James Potter." Po tom prohlášení všichni vyvalili oči. I Moody byl překvapený.

,, Jak to, že jsi kouzelník?!"

,, Jelikož mí rodiče jsou kouzelníci. Tak to bývá, že když se jim narodí dítě, že je jako oni..." poučoval je Harry. Moody zrudl.

,, Jak to, že z tebe necítili magii?"

Harry byl při vědomí, takže mu to v hlavě šrotovalo. Co teď??? Pravdu!

,, Byla větší, než jejich." jednoduchá odpověď... Nikdo to nechápal. Pořád to nikdo nechápal...

,, Od kdy to víš?"

,, Od té doby, co jsme byli poprvé ve školce."

,, Kdo ti to řekl?"

,, Jeden pán..." Přece nebude všechno vyzrazovat hned napoprvé.

,, CO ses učil na škole?"

,, Kouzla..."

,, Takže si nám lhal, jo?"

,, Neměl jsem na vybranou." přisvědčil Harry. Po této otázce přestal lektvar učinkovat. James a Lily seděli na židlích jako přimrazení. Proč jim to Harry neřekl? Alespoň jim...nikomu by to přece nemuseli říkat. Sirius z toho byl taky vedle. Když se všichni docela vzpamatovali, tak Lily se slzami v očích šla syna obejmout. Harry jí objetí opětoval a pohlédl na Jamese. Ten po chvilce prohlásil, že je na něj pyšný. Řád odešel, a v kuchyni zůstali jen harryho rodiče, Sirius, Remus a Teresa. 

,, No.., nikdy by mě nic takového nenapadlo.." připustila Teresa po chvilce.

,, Zlobíš se moc?" optal se Harry.

,, už ne." zašklebila se na něj oba se objali jako bratr se sestrou. Teresa potom odešla za svými kamarády, a slovo si vzal Sirius.

,, to, co si tam předváděl bylo...úžasný. Jsem na tebe pyšný, z počátku jsem byl naštvaný, a nechápal jsem to, ale už ano...řekni nám něco o té tvojí škole." vybídl ho, a Lily s Jamesem zaujatě přikyvovali na souhlas.

,, V Sekygamu je to nádherné. Ale několik let jsem tam neměl žádné kamarády, jelikož nikdo se tam s nikým bavit neměl, a musel se věnovat svému studiu. Měl jsem štěstí, že jsem měl dva nejlepší učitele.

Na tu školu chodí lidi, kteří mají problémy. Například vlkodlaci," spočinul pohledem na Remusovi, který se smutně usmál. ,, nebo démoni, a spousty dalších. Já jsem studoval, jako jediný na něco neobvyklého...to bych si zatím nechal pro sebe. Učili mě dva mágové. " při tom Lily překvapeně vykřikla, ale Harry pokračoval. ,, Naučili mě všechno, co uměli. Potom jsem se seznámil se svým nejlepším kamarádem, Michaelem. Když mě naučili, co měli, odjel jsem na jinou školu, za účelem, naučit se slušnému chování, ale taky jiným věcem. Tam jsem si našel holku, Kat. Je to taky čarodějka, ale její rodiče byli smrtijedi, a nechtěli jí, protože to odmítla, a vyrůstala na jedné škole. Začali jsme spolu chodit, a ona teď bydlí blízko od našeho domu, v jednom hotelu..." vypověděl jim Harry. Překvapeně se na něj dívali. James mu pohlédl do očí.

,, Takže, můžeme předpokládat, že to, co si předvedl, není všechno, co umíš?" bylo to spíš řečnická otázka.

,, Přesně tak."

Ten den přespali na ústředí. Každý měl ten večer o čem přemýšlet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář