Jdi na obsah Jdi na menu

28.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

Dopadli  před velkou síň. Okamžitě se vydali dovnitř. Byl tam profesorský sbor a většina nebelvíru. Z havraspáru a mrzimoru pár lidí a ze zmijozelu nikdo, pokud nepočítáme ty, co se přidali ke smrtijedům. Po pár minutách dorazili i někteří z ministerských lidí, kteří jim zklamaně vypověděli, že hodně lidí stojí na straně pána zla a Popletal s pár lidmi nevěří, že nějaká bitva vůbec bude. Tomu se Harry musel zasmát. Popletal...ostatně, co se od něho dalo čekat. Bylo zcela jasné, že se ze strachu schová a bude si v teplíčku popíjet čaj. Ušklíbl se a začal vnímat ostatní. Bavili se o bojové taktice. Harry jim dal taky pár návrhů, ale nic jim neslibovat, a rozhodně jim nedal všechny co měl. Ještě asi čtvrt hodiny se nic nedělo a potom se ozvala hradem veliká rána...


Ozvalo se ještě pár takových ran a když Brumbál s ostatními vyšli před Bradavice, právě smrtijedi s Voldemortem porazili ochranu hradu.


,, Brumbále! Vzdejte to! Nemáte proti nám šanci" zasyčel Voldemort na ředitele školy.

,, Tome odejdi. Nikdy se nevzdáme." odpověděl Brumbál.

Voldemort  nabízel některým ať se k němu přidají, jinak je zabije. Za necelou minutu se začalo bojovat. Strany byly vyrovnané, Harry nepochyboval o tom,  že kdyby Voldemort pomáhal smrtijedům, měli by velikou přesilu. On ale byl mimo bitvu. Stejně jako Harry.

Harry se k němu nenápadně rozešel. Když od něho stál pouze kousek tak se ozval.

,, Čekal jsem že pomůžeš svým lidem." Voldemort se na něj podíval s opovržením, ale téměř okamžitě zbledl a na jeho tváři se zračilo překvapení.

,, Co TY tady děláš?!" zařval na něj.

,, Mám úkol, a neodejdu dokud ho nedodělám" odpověděl s klidem Harry.

,, Hm..A copak je to za úkol smím-li to vědět?" syčel na něj Voldemort.

,, možná že uhádneš. Ale teď....tě vyzývám na souboj!" Voldemort vyvalil oči a zasmál se.

,, Ty si myslíš, že mě můžeš porazit?" vysmíval se mu do očí.

,, To hned zjistíme.." přimhouřil oči Harry.

Tímto souboj začal. Oba kolem sebe kroužili a měřili si toho druhého pohledem. Voldemort to nevydržel a vyslal proti Harrymu kouzlo první. Ten ho okamžitě odrazil a vrátil mu to dalším.

Bojovali už tak půl hodiny.

,, Přidej se ke mě. Až porazím Brumbála, tak ovládnu svět a ty budeš sám. Tvá šance bude nulová!"

,, Nestojím na ničí straně.." To Voldemorta zarazilo, ale souboj pokračoval. Oba už byli vysílení, ale Voldemort více. Harry toho využil a použil ovládání živlů. to jeho protivníka ohromilo. Měl problémy se s tím vypořádal, ale zvládl to, Harryho to vysilovalo. Když se najednou ozval křik. Voldemort neodolal a otočil se, což byla pro Harryho příležitost a využil jí.

,, avada kedavra!" zakřičel. voldemort teď sledoval stále se přibližující zelený paprsek, který už byl od něj jen kousek. Šokovaně na něj zíral neschopen pohybu. Už byl téměř u něj, a narazil do něj. Voldemort jen nesmírně vystrašeně sledoval Harryho, a skácel se k zemi, s očima bez života. Byl mrtvý.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář