Jdi na obsah Jdi na menu

29.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 

Harry se zmoženě svalil na zem. Vyčerpalo ho to. A koho by to nevyčerpalo, že? Porazil pána zla! Byl tak vysílený, že zavřel oči a upadl do bezvědomí. Teď se o bitvu nestaral. nevěděl, kdo vyhrál a kdo ne.


Ranní paprsky právě svítily chlapci na postel. Ano, byl to Harry, a momentálně spal na Bradavické ošetřovně.

Harry těžce otevřel oči ale hned je zase zavřel, protože mu do očí svítilo slunce už tak v světlé místnosti. Zamrkal a rozhlédl se kolem sebe. Brzo mu došlo, že leží na Bradavické ošetřovně. Bylo tam ještě pár studentů, nejspíš byli zraněni ve včerejším boji, pomyslel si Harry. Právě mu došlo, že neví co se tam dělo. Soustředil se na souboj s pánem zla.

Už chtěl na někoho zavolat, když dovnitř vstoupila nějaká žena. Nepochybně to byla ošetřovatelka. Okamžitě se k němu přihrnula a podávala mu nejrůznější lektvary.

,, takže, tohle vypijte, pane Pottre a ležte!" přikázala mu ostře a opět mu zmizela z dohledu. udělal jak řekla a ke svému překvapení mu bylo o mnoho lépe. Po posledním lektvaru usnul bezesným spánkem.


,, Jak na tom je, madam Pomfreyová?"

,, Kdy se vzbudí?"

,, Za jak dlouho  budete moci Harryho pustit?"

Harry se pomalu probouzel. Čím více byl vzhůru, tím více se hlasy osob přibližovaly a zesilovaly. Otevřel oči, a hned se k němu otočily všechny pohledy v místnosti. Ošetřovatelka mu opět dala lektvary a řekla.

,, Pustím ho podle toho, jak mu bude. Počítám, že pozítří by měl být opět zdravý..."

,, Zlatíčko! Jakpak ti je?" zeptala se ho jeho máma.

,, dobře. Jo, je mi dobře." odpověděl Harry s úsměvem.

,, Mohli by jste mi říct jak ta bitva..." nedomluvil, přerušil ho Sirius.

,, Vyhráli jsme. Ale musím říct, že hodně smrtijedů uprchla. Budeme po nich pátrat. Když jsme je porazili, tak si ho zrovna zabil." zašklebil se na něj. Harry se usmál ještě více, všechno vyšlo podle plánu...

,, To je dobře...I když bych měl být nestranný.." dodal rychle.

,, No jo..To jo."

Povídali si ještě hodně dlouho, ale vyhnala je ošetřovatelka s větou, že pacient potřebuje klid.


Po týdnu už Harryho pustili z ošetřovny. Konala se velká oslava, na jeho počest a taky se oslavovalo vítězství, alespoň prozatím, dobré strany. Když Harry četl denního věštce, jen nad tím kroutil hlavou. Samé články na téma: TEN JEHOŽ JMÉNO NESMÍME VYSLOVIT JE MRTEV!!! nebo: PÁNA ZLA PORAZIL HARRY POTTER!!! Všude se psalo jen o něm a Voldemortovi, a taky o záchraně Bradavic a ministrovi kouzel. Pokud to Harry dobře pochopil, nahradí ho někdo jiný. No konečně...pomyslel si.

Harry byl rád, že je to za ním. Ale věděl, že válka ani zdaleka neskončila. Věděl, že válka bude na světě vždy. A on má za úkol nechat to tak, popřípadě upravit...Ten den se mu usínalo velice dobře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář