Jdi na obsah Jdi na menu

7.kapitola - TASM

25. 4. 2011

 


Vyšel z místnosti a objevil se ve žlutě vymalovaném veselém pokoji, který byl nejspíš něco jako obyvací pokoj, nebo společenská místnost. Byla tam oranžová pohovka, knihovna s několika knihami o základních kouzlech, stůl s židlí, vedle stolu byl bar s nejrůznějšími nápoji, šachový stolek, koberec byl oranžový, s červeným pruhem. Harrymu se ten pokoj velice líbil. Vyšel nahoru po schodech, kde byly čtyři dveře. Za prvními byla ložnice. V ní byla velká postel s nebesy, psací stůl, a všechno bylo vybarveno do červených, zlatých, občas oranžových a žlutých barev. V druhých dveřích byla koupelna, kde stála velká vana, sprchový kout, umyvadlo a zrcadlo. Kachličky na podlaze byly bílé, a na stěnách byly do půlky stěny kachličky červené a od další půlky byla bíle namalovaná stěna. Třetí dveře vedly na WC a čtvrté do obrovské knihovny, kde bylo množství regálů a knih roztříděných podle různých odvětví kouzel, magie, léčení, lektvarů a dalších. Vedle regálů byl taky stolek a křeslo.

Harry byl ze svého nového bydlení nadšený. Nejvíc se mu líbila knihovna. Celý zbytek dne si prohlížel pokoje k večeru se šel navečeřet do kuchyňky, která byla v podstatě v obyvycím pokoji. Byl tak unavený, že si po večeři šel hned lehnout, a jen co se jeho hlava dotkla polštáře, usnul.


Ráno ho probudil drnčivý zvuk. Později si uvědomil, že je to budík. Třískl do něho a ne moc nadšeně se vyhrabal z měkké postele. Ukázalo se, že má v koupelně nachystané oblečení. Byly to černé džíny a žluté triko s krátkým rukávem. Velikost mu padla přesně. Když se umyl a oblékl, šel do obyvacího pokoje. Tam byly dvě postavy. Hned poznal Tauriona a Failona. Už na něj čekali.

,, Dobré ráno, Harry!" pozdravil ho hned Failon.

,, Už na tebe čekáme. Dnes ti půjdeme sehnat hůlku a dáme ti rozvrh. Odpoledne začneme s teorií magie." pokračoval Taurion.

,, Jasně" přikývl Harry a byl šťastný. Budu mít hůlku. Už teď...pomyslel si.

,, Tak pojď.." Za chvilku už procházeli hradem. Na nikoho nenarazili. Když už šli tak dvacet minut, a Harry se chtěl zeptat, jak je to ještě daleko, ozval se Failon.

,, Tak, jsme tady." Objevili se přede dveřmi, na kterém byla rytina, která vyobrazovala člověka s hůlkou a nějaké podivné znaky, které byly runy, jak si Harry domyslel. Vešli dovnitř, a tam stál poměrně malý muž, s delšími vlasy a na tváři mu pohrával úsměv.

,, Už jsem si říkal, kde jste tak dlouho. Ty budeš Harry, že?" otázal se muž. Harry slabě přikývl. Jen se díval, jak ten pán vytahuje hromady hůlek, na kterých byly číslice.

,, Takže, dejme se do toho. Tohle," ukázal na první krabičku," je hůlka, která je vyrobena z Ebenu a Mahagonu. Je v ní žíně jednorožce. Mávni s ní." řekl muž. Harry tak udělal, ale nic se nestalo. Stejně tak se všemi ostatními, co byly doposud na stole.

,, Hm, něco mně napadlo. Počkej chvilku." řekl muž a odešel za roh. Za pět minut byl zpátky se dvěmi krabičkami. Harry jen zaujatě sledoval, jak muž vytahuje hůlky z krabiček a pokládá je na stůl.

,,Zkus tuhle." ukázal na první," je to hůlka, kterou vyrobil Falcon  s Morganou. Určitě si o nich už slyšel." Harry přikývl  vzal do ruky hůlku. Hůlka zasvítila a rozehřála se. Kolem Harryho se vytvořila větrná aura, která po chvilce zmizela.

,, Myslím..myslím, že jednu hůlku už máme..." vyvalil na to oči muž.

, Jak to myslít jednu..? Copak jich bude více?" divil se Harry.

,, Těžko říct, ale u tebe je to pravděpodobné. Zkus tu druhou. Tu vyrobil Merlin a je v ním pero fénixe, dračí krev a slzy taktéž fénixe. Její moc je tudíž o mnoho větší, než normálně. Je v ní více ingrediencí, mohla by ti taky sedět." vysvětloval muž. Harry natáhl ruku, že si hůlku vezme, ale ta mu sama naskočila do ruky. Muž něco takového nečekal a překvapeně otevřel ústa v úžasu. To ovšem nebylo všechno. Harry jakoby začal hořet, ale hned jakoby zmokl a uschl naráz. Byla to zajímavá podívaná. muž se usmál a řekl: ,, To je velice zvláštní." S tím Harry odešel z místnosti. Za dveřmi už na něj čekali Taurion a Failon, kteří po zdlouhavém vybírání hůlek, opustili místnost.

,, super. Mám to, konečně..." oddech si Harry a ukázal jim hůlky. Když zjistili, kdo je vyrobil a z čeho,  nestačili divit. Poté zakroutili nevěřícně hlavou a vydali se s Harrym zpět k němu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář